Tuesday, September 9, 2008

31st ogos 2008


tidak kusangke,aku sambut 31ogos kat KL(futsel).aku ngan 2 ketol lagi setan kering dan setan panjang telah menggegarkan bandaraya K.eeL pada 30 ogos yg lalu.sedang kami bertiga (sahabat lame) ni berjalan2, aku sbg org plg baik dan setan kering membeli tanduk yg dijual di stese hangtuah kot name die.ape lagi yob,jom jadi jahat.kehkehkeh.untuk pengetahuan si setan kering atau name saintifik nye abdul ruyub memang sudah menjadi setan sudah sekian lame.sudah lame aku dakwah die kearah kebaikan tetapi aku yg dihasutnye menjadi setan kecil.aku ngan ruyub pn berjalan la ke sentral untuk menjemput setan panjang yg tidak asing lagi kat daerah damansara iaitu setan tertinggi atau name samarannye acapan.skali die membawe dayang pulak seketol aku lupe name die hananican kot.tetapi pd mlm itu die hanye bidadari photographer.dengan angkuh dan bongkaknye kami 3ketul ni berjalan la kehulu kehilir mencari mangse sambil mulut terkumat kamit membace jampi serapah.skali ade mamat tepi jalan sound,"Bang!! air murah murah".aku yg dahagakan darah lantas membeli air tin tea kundur untuk hilangkan dahage sambil mencari mangse seterusnye.pada mlm itu aku lihat ramai manusia seolah-olah ade satu perhimpunan tergempar antara setan2 seluruh malaysia.aku dengan rase kehairanan memanjat tembok besar yg ade di situ dan berdiri untuk melihat keadaan sekeliling.aku meminta bantuan setan tinggi untuk membuat tinjauan dengan lebih berkesan.nak harapkan ruyub die mmg pemalas.pada saat itu aku lihat manusia manusia membanjiri dataran klcc,ade yg bertumbuk,ade yg berpeluk dan tidak kurang juga yg memekik mekik mcm sawan "tut"..aku hanye mampu berzikir pada yg esa.lame jugak aku disitu.tiba2 aku kedengaran manusia2 ini mengira (dorang ni baru blaja mengire ke ape) seolah2 aku berada di kelas tadika yayasan islam je..10 9 8 7 6 5 4 3 2 1.......*kebaabo0o0oom* bunyi ape tah. MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!...aku tersentak,owh rupenye ari sambutan merdeka.ape lagi ruyub dan acapan.berdiri la kami 3 ketuk menyanyikan lagu negaraAKU.

8 comments:

asherapth said...

oit2..cite xabis nih..hahhaha..mne cite g tido kondominium mewah yop?

StEnZ! said...

owh ye xye kan.weh mane gmbr kat umah yob tu.mu xbg kat aku pn.siot.camne aku nk sambung cite

tuyen said...

siut xajak..
lupa awek lama

StEnZ! said...

olosss syg sorry la eh dear tuyen

curseshadow said...

sioot. tak bgtau pun.. aku kat balik tiang bendera tuh.. diri sorang2.. isk isk

Hananeechan said...

bidadari photographer? haha..nasib tak dpt pngkt "setan" gak..hehe..sorry aa..camera photographer tak secanggih camera encik setan kecil.hehe.. =p

StEnZ! said...

yela sbb saudari belum layak menganggotai kumpulan kami.saudari perlu menjalani terapi terlebih dahulu

Hananeechan said...

terapi? huhu..takpela..tak mo aa tanduk cmtu..nak yg cumel2 mcm mickey mouse tu ke, ok aa.. =p